Met mijn 35 jaar ben ik misschien wel een van de jongste ceremoniesprekers van Nederland. Toch heb ik in de vier jaar dat ik nu officieel huwelijken mag voltrekken al een bak met ervaring opgedaan. Zo'n tweehonderd huwelijken voltrok ik al en allemaal met evenveel liefde en passie voor het vak. Ik luister graag naar jullie verhaal en vertaal dat naar een liefdevolle ceremonie die over jullie gaat. Dat gaat vaak gepaard met een (schater)lach en een traan van emotie en ontroering.

De magie van een huwelijksceremonie

Hi! Ik ben Nicole de Vos-Dane, geboren en getogen op het fijne Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Ik ben in 2016 getrouwd met de liefde van mijn leven en verliefd geworden op de magie van een huwelijksceremonie. Als die tenminste op de juiste manier gebracht wordt...

Veel te vaak maakte ik ze al mee; oppervlakkige, tennenkrommende, totaal niet persoonlijke huwelijksceremonies. Dat moet toch anders kunnen dacht ik! Wat bleek: ze bestaan! Zelfstandig trouwambtenaren die álles geven om er iets magisch van te maken op jullie grote dag. We boekten een fantastische babs voor onze dag en dat was iedere cent waard. Na afloop van ons eigen huwelijk wist ik; dit is het. Dit wil ik ook gaan doen.

Daarvoor werd ik altijd gevraagd om iets te zeggen, om iets te organiseren of om te spreken wanneer anderen hun stem wegvielen. Ik deed het altijd met liefde, plezier en voor niets. En kreeg altijd te horen; 'Nic, hier moet je iets mee!' Maar wat ik er dan precies mee moest doen; dat wist ik niet. Tot 2016. Toen viel het kwartje.

De liefde die je voelt tijdens een huwelijksdag is er een die met geen pen te beschrijven is. Je voelt het niet alleen tussen het bruidspaar, maar ook onderling met de gasten. De unieke sfeer van een bruiloft is een cadeau om mee te maken, iedere keer weer. Ik voel me dan ook bevoorrecht dat ik als BABS mijn steentje bij mag dragen aan zo'n liefdevol moment.

Dit ben ik

Maar wie is Nicole de Vos nu eigenlijk? Ik ben 35 jaar oud en woon in Sommelsdijk, in Zuid-Holland.
Ik ga graag een paar dagen naar een stad, maar ben daarna weer intens gelukkig als ik de haringvlietbrug over rijd terug naar 'mijn eiland'.

Ik ben dol op mijn man en twee zoons; Yari (2019) en Joshua (2021). Ik ben fors in de minderheid binnen ons gezin want ook onze hond Finn is een mannetje, maar ik vind het geweldig in ons mannenhuishouden. Ik was vroeger namelijk al one of the guys met mijn liefde voor voetbal, buitenspelen en creatief bezig zijn.

Ik ben dol op communicatie en alles wat daar bij komt kijken; spelen met woorden, maar ook met kleur en vorm. Ik speelde 10 jaar lang softbal en leerde mijn man kennen op het honkbalveld, dus ook de liefde voor dat spelletje is er een die diepgeworteld zit.

Mijn hart ligt niet op het eiland waar ik woon, maar op de griekse eilanden. Ooit hoop ik er te wonen. Na ruim 20 jaar vakantie vieren op de griekse eilanden, heb ik de taal, het land, de cultuur en de mensen in mijn hart gesloten. Een huwelijk sluiten in Griekenland staat ontzettend hoog op mijn bucketlist!