Van harte gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! En welkom in de wereld van trouwen, waarin álles mogelijk is. Zo ook in de keuze van een trouwambtenaar.

Wil je niets aan het toeval over laten en écht zelf kiezen wie je trouwt? Zodat je tijdens de ceremonie het gevoel krijgt dat diegene je echt kent? Dat diegene zo dichtbij komt dat het wel een vriendin  lijkt te zijn die over je praat? Waarmee keihard wordt gelachen maar ook een beetje wordt gehuild?
Lees dan even verder.

Ik ben officieel beëdigd, wat betekent dat ik overal in Nederland én daarbuiten jullie huwelijk mag voltrekken. Of het nu offcieel, ceremonieel of het omzetten van een partnerschap is. I'm you girl!

Gemeentelijk huwelijk

Omdat ik aan een gemeente (Goeree-Overflakkee) verbonden ben als trouwambtenaar, kan ik in Nederland in de meeste gevallen jullie huwelijk officieel voltrekken. De gemeente waarin jullie trouwen moet mij dan wel aanstellen als trouwambtenaar. Let op: daar zitten kosten aan verbonden! Ik help graag met het benodigde papierwerk.

Iedere trouwambtenaar heeft een vaste aanstelling bij één gemeente. Ik ben verbonden aan de gemeente Goeree-Overflakkee, wat betekent dat ik jullie op locaties die onder de gemeente Goeree-Overflakkee vallen niet zelfstandig mag trouwen maar alleen via de gemeente. Jullie kunnen in dat geval eventueel een voorkeur voor mij uitspreken bij de melding voorgenomen huwelijk en dan kijk ik of er ruimte is in mijn agenda. Als dat zo is spreken we elkaar kort voor het huwelijk en de mogelijkheden voor de ceremonie zijn beperkt.

Let op: je betaalt wanneer je mij als trouwambtenaar hebt namens gemeente Goeree-Overflakkee, het bedrag wat op de gemeentelijke website staat aan de gemeente en dus niets aan mij!
 

Tip

Als jullie emotioneel niet gebonden zijn aan het idee dat jullie tijdens de ceremonie ook echt officieel met elkaar trouwen, dan kan het behoorlijk wat euro’s schelen én kun je toch een ceremonie van je dromen hebben zonder aan bepaalde regeltjes vast te zitten. Hoe dat precies werkt leg ik jullie graag uit tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Ceremonieel huwelijk

Als de gemeente niet mee wil werken, te veel eisen stelt om jullie droombruiloft te kunnen verwezenlijken of als jullie in het buitenland willen trouwen, kunnen jullie overwegen om op een eerder moment voor de wet te trouwen en mij een ceremonieel huwelijk laten verzorgen. Verreweg de meeste bruidsparen kiezen daar momenteel voor. Dan trouw je op een ander moment voor de administratie en met mij als jullie ceremoniespreker 'voor de liefde' zeg ik altijd.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, leg ik jullie graag uit tijdens ons kennismakingsgesprek.

 

Geregistreerd partnerschap omzetten naar huwelijk

Het omzetten van je eerder voltrokken partnerschap gaat heel eenvoudig op het gemeentehuis. Ook in dit geval kunnen we het huwelijk ceremonieel vieren op precies de manier waarop jij wilt! Ik vertel je er graag meer over.

Huwelijk in het buitenland

Ga jij trouwen in het buitenland en zoek je een persoonlijke trouwambtenaar die jullie verhaal vertelt in jullie eigen taal? Ik reis graag met jullie mee om jullie huwelijk te voltrekken. Ook in het buitenland doen we dat op een manier die bij jullie als bruidspaar past.

Weten wat een huwelijksvoltrekking in het buitenland kost? Scroll dan even door naar beneden. Dan lees je gelijk wat je zoal voor die investering terug krijgt.

De ceremonie

Als jullie na het 'klik-gesprek' kiezen voor mij als jullie trouwambtenaar is dit wat je van mij mag verwachten:

Dieptegesprek
Ruim voor het huwelijk ontmoeten we elkaar en gaan we op een ontspannen manier met elkaar in gesprek. Het moet voelen alsof je op de koffie komt bij een vriend. We leren elkaar kennen en ik stel jullie vragen over jullie leven; wie is de bruid en wie is de bruidegom en hoe heeft jullie leven je gevormd tot de persoon die je nu bent. Natuurlijk hebben we het over de liefde voor elkaar en voor de mensen die voor jullie belangrijk zijn.

De mensen die jullie lief zijn
Als jullie iemand moeten missen, zoeken we een naar een manier van herdenken en betrekken die bij jullie past. En met jullie toestemming betrek ik de mensen erbij die voor jullie belangrijk zijn en stel ik jullie los van elkaar vragen over de ander.

De speech
Met behulp van al deze input schrijf ik een liefdevolle speech die minimaal 45 minuten maar vaak zelfs een uur duurt, inclusief de officiële huwelijksvoltrekking. Natuurlijk is er voor jullie de mogelijkheid om ook zelf geloften naar elkaar uit te spreken. Niets is verplicht (behalve 'Ja' zeggen dan), alles is mogelijk!

Het is jullie grote dag, dus we maken er samen een ceremonie van die volledig bij jullie wensen past.

Trouwringen

Investering

Voordat je met me komt kennismaken, wil je natuurlijk weten waar je financieel aan toe bent wanneer je voor mij kiest als jullie trouwambtenaar.

Jullie huwelijksceremonie in Nederland begeleid door mij is mogelijk vanaf
€1095,- inclusief BTW. Voor een ceremonie (gedeeltelijk) in een buitenlandse taal komt daar €100,- bij. Daarnaast reken ik een kilometervergoeding van €0,50 per kilometer.

Buitenlandse bruiloft
Voor een huwelijksceremonie in het buitenland maak ik graag een offerte op maat, maar daar moet je denken aan een prijs vanaf €1.495,- inclusief BTW afhankelijk van jullie wensen.

Wat krijg je daar dan voor?


We maken kennis. Dat doen we bij mij of bij jullie thuis of op een andere locatie waar we volle aandacht hebben voor elkaar. We delen informatie over elkaar (jullie willen vast ook weten wie ik ben, maar ik ben nog veel nieuwsgieriger naar jullie!) en blikken vooruit op jullie huwelijksdag.

Ik stel jullie vragen over elkaar, zonder dat jullie daar van weten. In de aanloop naar jullie dag spreek ik niet alleen met jullie, maar ook met de mensen die jullie lief zijn. Daarnaast denk ik graag met jullie mee over de verdere invulling van jullie ceremonie. Zo wordt niet alleen jullie trouwdag een hoogtepunt, maar ook de weg ernaar toe zorgt al voor dat liefdevolle gevoel wat je op de huwelijksdag ervaart.

Op die manier ontstaat júllie verhaal, uiteindelijk verteld door mij op júllie grote dag. Soms bespreken we wellicht dingen die in jullie ogen niet belangrijk lijken voor de speech maar die er wel voor zorgen dat we elkaar écht leren kennen. Dat gevoel heb ik nodig om júllie verhaal op papier te kunnen zetten en het met liefde en gevoel te brengen op jullie dag. Zodat ik jullie, maar ook jullie huwelijksgasten, kan raken.

Het leren kennen, verdiepen en uiteindelijk schrijven van zo'n verhaal heeft tijd nodig… Gemiddeld investeer ik zo’n 25 á 30 uur per bruidspaar voor het kennismaken, informatie ophalen en schrijven van jullie verhaal.

Ik schrijf, denk, vorm en vertaal. Uren ben ik aan het schrijven en herschrijven, tot ik de perfecte persoonlijke speech heb. Er is geen ruimte voor geklets over bijvoorbeeld de locatie of over mij (tenzij jullie dat graag willen natuurlijk). Mijn speech voor jullie, gaat echt alleen over jullie. Maatwerk dus, gefocust op jullie persoonlijke verhaal.

Klink dit allemaal als muziek in je oren?
Ik draag ontzettend graag bij aan jullie grote dag.


Zullen we kijken of het klikt?