We maken het allemaal mee, soms vaker of vroeger dan we hoopten: verlies. Verlies van een ouder of grootouder. Maar ook verlies van een partner of kind. Ten tijden van afscheid, schieten woorden soms letterlijk te kort.Of misschien heb je ze wel, maar vind je het moeilijk om ze zelf uit te spreken. Mag ik je in deze moeilijke tijd wat zorg uit handen nemen en de woorden die jou zo zwaar vallen, voor jou uitspreken tijdens het afscheid?

Als uitvaartspreker neem ik graag de last van het schrijven en spreken uit jullie handen, zodat jullie je kunnen focussen op de dierbaren op jullie heen en het verwerken van jullie verdriet. Want verlies is al moeilijk genoeg.

Uit de gesprekken die we samen voeren, schrijf ik een persoonlijk verhaal over degene die je moet missen. Dat verhaal vertel ik tijdens de afscheidsceremonie. Dat mag, als je het mij vraagt, uiteraard met een traan, maar ook met een lach.

Mag ik jullie (een beetje) ontzorgen?

Werkwijze

Samen bespreken we jullie wensen voor het afscheid. Ik stel jullie vragen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de persoon die overleden is. Daarna schrijf ik een verhaal voor jullie, dat we natuurlijk nog samen bespreken voordat ik het ten gehoren breng tijdens de dag van de begrafenis of crematie. Het moet namelijk een verhaal zijn waar jullie je goed bij voelen.

Als jullie het op prijs stellen, ontvangen jullie de afscheidsrede na afloop van de uitvaart uiteraard op papier. Dan kunnen jullie het nog eens rustig nalezen.

Mij inschakelen als jullie uitvaartspreker? Vraag jullie uitvaartondernemer contact met me op te nemen. Ik kom heel graag bij jullie langs.